Πώς μπορούν οι ακρίδες να βοηθήσουν γονείς αλλά και ειδικούς θεραπευτές να διδάξουν τα επιλεκτικά με το φαγητό παιδιά για νέες τροφές;
H Marsha Dunn Klein, μία παγκοσμίου φήμης θεραπεύτρια που ειδικεύεται σε θέματα σίτισης, παραθέτει την απάντηση της σε αυτό το βιβλίο – υπογραμμίζοντας πως συνήθως τα παιδιά με επιλεκτική σίτιση δεν απολαμβάνουν τις αισθητηριακές πτυχές των νέων τροφίμων. Στην προσπάθεια της να τους παρέχει βοήθεια, αναρωτιέται και απαντάει τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε αυτά τα παιδιά να δοκιμάσουν ένα νέο φαγητό.
Βασιζόμενη στην δική της εμπειρία όταν δοκίμασε κι έφαγε ακρίδες ενώ μάθαινε ισπανικά στο Μεξικό, εξατομικεύει τις δυσκολίες των παιδιών στο να βρουν απόλαυση σε νέα φαγητά παρέχοντας ένα χρυσωρυχείο πρακτικών, αποδεδειγμένων και με γεμάτες ευαισθησία στρατηγικών, για γονείς και επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται με επιλεκτικά άτομα σε σχέση με το φαγητό.
Σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε πως:
- Να βρείτε γαλήνη και απόλαυση κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
- Να βρείτε τρόπους για να βοηθήσετε τα παιδιά με επιλεκτική σίτιση να δοκιμάσουν άφοβα νέα τρόφιμα.
- Να βρείτε τρόπους απευαισθητοποίησης για τη δυσλειτουργία της αισθητηριακής επεξεργασίας των παιδιών.
- Να βοηθήσετε τα παιδιά με επιλεκτική σίτιση να αναπτύξουν μια πιο θετική σχέση με το φαγητό.
Επειδή οι γονείς είναι στο επίκεντρο όσον αφορά την επιτυχία του γεύματος, η συγγραφέας ενσωματώνει τις εμπειρίες και γνώσεις των γονέων σε όλο το βιβλίο. Χρησιμοποιώντας την ενθάρρυνση, την καινοτομία και την διασκέδαση, μας προσκαλεί όλους πίσω στο τραπέζι με μια ευαίσθητη και χωρίς πίεση προσέγγιση.